Az év végéhez közeledve további fontos teendőnk lehet annak eldöntése is, hogy jövőre hogyan is adózzunk.  Fontos az EVÁ-zással kapcsolatos döntés mérlegelése, december 20-ig kell eldönteni, hogy maradunk-e EVÁ-sak jövőre is, vagy kilépünk, illetve a jövő évre az EVA szabályai szerint kívánunk-e adózni (természetesen erre akkor van lehetőségünk, ha a törvényi feltételeknek megfelelünk).

Ugyanakkor most kell eldöntenie a vállalkozóknak azt is, hogy 2011-re az alanyi ÁFA mentességet választják-e, avagy maradnak ÁFA alanyok. Az előbbinek feltételei vannak, pl. legfeljebb 5 MFt-os éves árbevétel, míg az alanyi ÁFA mentes körből való átlépés lényegesen egyszerűbb. Mérlegelni kell viszont a döntést, hiszen nem lehet ide-oda ugrálni minden évben!   

/ Forrás: Aprópénz Adózási Hírlevél /

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akonyvelo.blog.hu/api/trackback/id/tr112522814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása